Vanochtend werd ik wakker in onze “nieuwe” slaapkamer. Het duurde even voordat ik doorhad waar ik was. Het licht valt hier anders naar binnen en de kamer is een stuk ruimer. Voordat we over waren gegaan was ik bang dat het hier minder geborgen zou voelen. Onze slaapkamer was mijn veilige haven, mijn plekje in huis waar ik echt tot rust kwam. Toen we vorig jaar introkken in het huis was het de eerste ruimte die we hebben opgeknapt en dat kamertje voelde meteen als thuis. Gelukkig hebben we van deze kamer ook echt iets fijns kunnen maken. Herkennen jullie dat, dat een sfeer in een ruimte zo belangrijk is voor je? Ik vind dat zeker in een slaapkamer heel belangrijk. Misschien heb ik het wel een beetje extreem hoor, want als er nu dan bijvoorbeeld ergens een knalrood boek in m’n ooghoek zou staan, dan kan ik daar echt slecht tegen, haha.

We hadden trouwens besloten om de kamers te wisselen in verband met de ruimte. Ik wilde al tijden een vaste plek in huis om te kunnen mediteren en yoga’en, maar het was nog niet gelukt om daar een fijne hoek voor te vinden. Nu kan het in onze slaapkamer! Wat een luxe. Er moeten nog wat “finishing touches” aangebracht worden (ik moet de gordijnen nog strijken en inzoomen bijvoorbeeld- en ook willen we nog een fijne stoel ergens in de hoek zetten), maar tot nu toe vind ik het een succes. Echt leuk om te zien hoe al ons schilderwerk voor een fijne sfeer heeft gezorgd. (Als de kamer af is zal ik een voor- en nafoto laten zien. Toen we hier introkken was de muur knalblauw (!))

Nog een reden dat ik vanochtend blij wakker werd: het weekend was fijn! Dat begon natuurlijk al door het verkiezingsnieuws, wat we zaterdagavond vierden met alcoholvrije bubbels. Tara en ik wisselden de afgelopen vier jaar heel wat nieuwsberichten met elkaar uit en onze gesprekken gaan standaard minstens vijf minuten over 45 (he who shall not be named), dus toen het nieuws doorbrak dat Biden en Harris hadden gewonnen moesten we dat natuurlijk vieren! Het is om heel veel redenen goed nieuws, maar ik vind het ook een heerlijk vooruitzicht om niet meer iedere dag bezig te moeten zijn met wat die kerel en zijn consorten nu weer hadden uitgevreten. Ik weet nog dat we er het begin dit jaar over hadden tijdens een college, waar iedereen er van overtuigd was dat 45 herkozen zou worden. Ben ik even blij dat het anders is gelopen.

Verder was het een fijn weekend met herfstige wandelingen in de zon, chocolademelk met slagroom en minimarshmallows, oliebollen, klusjes in huis, wasjes draaien, Friends afleveringen en kerstmuziek (ik vond dat het tijd was). Oh, en ik heb ook eindelijk het hardlopen weer opgepakt! Ik was er even mee gestopt, maar zondagochtend had ik er zomaar weer eens zin in. En wat was het heerlijk buiten. De perfecte ochtend om het weer op te pakken.

De komende week staat er niet heel veel bijzonders op het programma. Werk, therapie, opruimen, schrijven en weer veel lopen. Alhoewel, wie weet: misschien dat ik eindelijk eens de trap ga opknappen…? Spanning en sensatie!

Liefs,
Ash