Ergens vind ik het ironisch dat juist ik, madame controle, zoveel van de zee houd. De zee is onvoorspelbaar, soms grijs, soms een spiegel, soms ruig, met witte koppen en water dat tegen het land slaat. Als we ‘s avonds langs de zee lopen, dan vind ik het soms zelfs dreigend. Als we direct naar de overkant kijken, dan valt het wel mee. Op Texel branden lichtjes. Maar als je er dan langs kijkt, meer naar het Westen, dan is het een groot zwart gat. Toch trekt de zee. Als ik de zee hoor of ruik, dan voel ik me thuis.

Toen ik vanochtend wakker werd en mijn laptop open sloeg, wist ik niet zo goed waar ik over zou schrijven. Ik wil graag dat deze stukjes op de maandagochtend een soort reflectie zijn, van de afgelopen week misschien of alvast op de week die er (hopelijk) gaat komen. Iets waar je als lezer misschien om moet lachen, of waar je jezelf in kunt herkennen. Maar hoe eerlijk ga ik hier in zijn? Ik werd vandaag anders wakker dan vorige week. Ik heb al het hele weekend hoofdpijn en de piepen in mijn oren, waar ik sinds een maand last van heb, waren de afgelopen dagen erg aanwezig. Ik voel mezelf er tegen vechten, wil dat het weggaat. Maar ik weet ook: laat dit komen, dan laat je het gaan. Net zoals de zee.

Dat ga ik deze week dus weer proberen. Ik laat het komen, en dan zal het gaan. (Oh, als het toch eens zo makkelijk was om deze kennis ook direct toe te kunnen passen!)

Afgelopen week was overigens verder wel fijn hoor, en dit weekend verder ook. Ik laat me tegenwoordig niet meer tegenhouden door een negatief gevoel of een zwaar hoofd. Soms heb ik dan een moment dat het me even overspoelt en het wat lastiger gaat, maar ook dat zakt weer en dan ga ik weer verder met mijn dag. Ik probeer dat niet meer als falen te zien. Ik ben ook maar een mens (soms, als ik dit soort verlichte dingen zeg, dan zie ik voor me hoe mijn therapeute een dansje doet).

O ja, ik wil jullie ook even bedanken voor de reacties die jullie achterlaten. Ik vind het echt zó lief dat jullie de moeite nemen en ik word er oprecht blij van!

Fijne maandag ♥

Liefs,
Ash