Met hardlopen heb ik een beetje een haat/liefde verhouding. Het ene moment vind ik het heerlijk (ok, dat is wat overdreven, maar ik heb er dan op zich wel zin in en kan er best van genieten) en de andere keer ben ik het helemaal zat en doe ik het een paar maanden niet. Geen reden voor, het is wat het is. Als je me op Instagram volgt dan heb je het misschien al voorbij zien komen in mijn stories: nu zit ik in een fase waarin ik er weer plezier in heb. Geen idee hoe lang deze fase gaat duren, maar voor nu voel ik me he-le-maal sportieve Thea.

hardloop playlist

Wat mij helpt om de motivatie te vinden is om er niet te veel over na te denken, maar gewoon direct m’n sportkleding aan te trekken zodra de gedachte in me opkomt dat ik zou kunnen gaan hardlopen. En het werkt! Als ik eenmaal buiten sta en de eerste stappen zet voel ik me al opgewekt. En zodra ik dan in de natuur loop, of in de verte de vuurtoren zie staan, dan denk ik echt (echt!): wat heb ik een geluk. Cheesy, ik weet het, maar ik word er oprecht heel blij van.

Goed, ik heb nu een heel verhaal getypt over hardlopen en hoe blij ik er (soms) van word, maar wat ik eigenlijk wilde delen is mijn hardloopplaylist. De muziek in mijn oren draagt namelijk absoluut bij aan dat fijne gevoel.

Er zijn een paar eisen waar een nummer voor mij aan moet voldoen voordat ik het aan mijn hardloop- (of sport-) playlist toevoeg:

1) Het moet op z’n minst een béétje upbeat zijn,
2) het liefst een refrein hebben waar je lekker op kunt meeschreeuwen (ok, playbacken, laten we de mensen maar niet laten schrikken), en
3) ik moet er blij van worden.

Simple as that. Loopze!

Liefs,
Ash

PS dit werkt ook prima als wandelplaylist! ;)