Het zit er weer op, de Kerstdagen zijn voorbij. Het was anders dan voorgaande jaren, maar ik heb eigenlijk hele fijne dagen gehad. Ik heb niet héél veel foto’s gemaakt, maar het leek me toch leuk om ze nog even te delen.

24 december – Kerstavond

Eindelijk was het gestopt met regenen, dus ik begon deze dag met een rondje hardlopen. Ik kreeg halverwege alsnog een bui op mijn hoofd, maar liet me er niet door tegenhouden en kon er eigenlijk wel om lachen.

Het liefst loop ik in het groen (wie niet?) en inmiddels heb ik een fijn rondje gevonden. Ik moest wel over heel wat plassen heen springen, het leek wel een parcours, haha.

‘s Middags ging ik langs Tara om een kerstcadeautje te brengen en dronken we thee en Rosé. Een alcoholvrije en die smaakte eigenlijk prima!

Aan het eind van de middag liep ik terug naar huis en werd het al donker.

Thuis maakten we zelf pizza en deelden we (nadat het een beetje was gezakt) als toetje deze Kerstige chocolademuffin van Robuust. We hadden aardig wat eten in huis gehaald, maar hebben het nu nog steeds niet allemaal op. Vast heel herkenbaar.

Daarna gaven we elkaar de kerstcadeautjes. Ik kocht voor mijn vriend, heel praktisch, een veiligheidsbril en Airpods en van hem kreeg ik o.a. deze ring, gemaakt door Jonna Jinton. Zo’n leuk cadeau! Ik zie er een golf in, van de zee, en dat past echt bij mij. Had het totaal niet verwacht. Vind het ook zo leuk om nu iets te dragen wat gemaakt is door iemand die ik al zoveel jaren volg.

25 december – Eerste Kerstdag

De volgende ochtend, Eerste Kerstdag, scheen de zon. Ik ben niet zo goed in binnen zitten, dus ik vond het een fantastische reden om lekker een stuk te gaan lopen. Ik belde ‘s ochtends eerst met mijn vader en daarna hebben we we hebben gefacetimed met mijn opa en oma. Normaal gaan we altijd naar Zeeland om met hun kerst te vieren, maar dat ging dit jaar natuurlijk niet door. Hopelijk kan het volgend jaar gewoon weer.

Het was fijn om iedereen weer even te spreken. Ik was deze kerst wat meer emo dan anders. De avond daarvoor keken we The Christmas Chronicles 2 en ik moest gewoon huilen op het eind tijdens het zingen van dat lied?! Het was super cheesy en helemaal niet emo, dus ik begreep er niets van. Ik voelde het allemaal gewoon even heel intens, denk ik. Het is natuurlijk ook een erg bijzonder jaar geweest.

Eind van de middag gingen we richting mijn moeder. Wij hadden een Beet Wellington (recept van The Happy Pear) gemaakt als hoofdgerecht en mijn moeder zorgde voor een voorgerecht, bijgerechten en toetje. Ik heb geen foto’s gemaakt, want dat doet mijn moeder al voor haar instagram account, haha.

Mijn moeder kan heerlijk koken en post iedere dag wat op haar instagram account De Kleine Keuken.Het is een enorme straf om alles te moeten proeven, dat begrijp je wel. We hebben heerlijk gegeten en het was heel gezellig.

26 december – Tweede Kerstdag

De volgende dag hebben we voornamelijk in de keuken gestaan om o.a. dit recept van Avant Garde Vegan te maken, namelijk een Vegan Brisket. De bereiding duurde ongeveer een uurtje en daarnaast moest het drie uur koken. Rond 16:00 waren we bij mijn schoonouders, waar voor de grap nog even opgemeten werd of er wel daadwerkelijk 1.5 meter tussen de zitplaatsen zat. Ik moest er een foto van maken, want dit lijkt me nou zoiets waar je over een paar jaar hopelijk om kunt lachen.

Mijn schoonouders maakten het toetje: kaneelijs, appeltaart, stoofpeertjes, een kletskop, slagroom en een likeurtje. De likeur liet ik staan (ik ben namelijk echt niets meer gewend), maar de rest was heerlijk! Het was weer een hele fijne avond.

27 december – Derde Kerstdag

De volgende dag (ik noem het gewoon even Derde Kerstdag), was het tijd om heel hard te relaxen. Ik heb gelezen (Carry On van Rainbow Rowell)….

heel veel afleveringen van Bridgerton gekeken (ik heb er nog twee te gaan) en

…we maakten een boswandeling.

Op de terugweg stopten we nog even op de dijk om de zonsondergang te bekijken en zagen we dat er prachtige hoge golven waren. Zo hoog had ik ze hier nog nooit gezien! Op mijn instagram plaatste ik er ook een filmpje van. Wat is het toch heerlijk om bij de kust te wonen.

Ik hoop dat jullie ook een fijne kerst hebben gehad. Nu de jaarwisseling nog, en dan begint het gewone leven weer. Met de kerstmuziek heb ik het wel even gehad, maar de kerstboom laat ik deze week nog gezellig staan. Waarom niet!

Liefs,
Ash