Het was niet makkelijk, maar ook ik heb een lijstje gemaakt met favorieten van 2020. Begin dit jaar heb ik een boekje gemaakt waarin ik o.a. heb bijgehouden wat ik heb gezien en gelezen, dus dat maakte het al iets beter te doen, maar om een keuze te moeten maken… lastig! Stiekem vind ik het altijd heerlijk om zo aan het eind van het jaar lekker door dit soort berichtjes te scrollen op andere blogs, dus ik heb toch mijn best gedaan. Vaak vind ik er nog wat inspiratie voor films of boeken die ik wil zien in het nieuwe jaar en zo niet, dan heb ik gewoon weer even een opsomming gezien van allemaal fijne dingen. Als je zelf ook zo’n lijstje hebt gemaakt, let me know. Hier komt de mijne:


Boek

Homegoing

Out of Love

Dit was de moeilijkste van allemaal, dus ik kon niet anders dan er drie uitkiezen (sorry): Homegoing van Yaa Gyasi, Out Of love van Hazel Hayes en Maybe You Should Talk to Someone van Lori Gottlieb. Het zijn drie totaal verschillende boeken en min of meer drie verschillende genres, dus ik vond dat het mocht, haha.

Film
Dit jaar heb ik geprobeerd om meer films te kijken, wat min of meer is gelukt, maar dat waren vooral wat oudere films. Ik heb weinig nieuwe releases gekeken (want ja: weinig naar de bioscoop). Er waren er twee die me zijn bijgebleven: Call me By Your Name…

en Little Women.

Album

Het album kwam niet uit in 2020, maar ontdekte ik wel afgelopen jaar en vond ik fijn: Golden Hour van Kacey Musgraves.

Documentaire

Naast 13th (waar ik vreselijk verdrietig van werd) zag ik de documentaire The Center Will Not Hold over schrijfster Joan Didion. Kreeg er heel veel inspiratie van!

Podcast

De podcast “Armchair Expert” heeft me het afgelopen jaar heel wat uren gezelschap gehouden tijdens mijn wandelingen, zowel hier als in Zweden. Als ik nu het deuntje van de Podcast hoor word ik helemaal nostalgisch. Favoriete aflevering was die met Monica Lewinsky. Tip!

Gerecht

Ok, ik ben even een basic bitch, want samen met de rest van de westerse millenials die The New York Times lezen was mijn favoriete nieuwe gerecht van 2020 deze pasta met sjalot en ansjovis. Super makkelijk en heel lekker. Tip: gebruik verse pasta of pasta van iets betere kwaliteit, dat maakt het nog net iets specialer en het is de extra moeite zeker waard. Het recept vindt je hier.

Televisieserie

Dit jaar keek ik het meest uit naar het nieuwe seizoen van The Crown en die stelde zeker niet teleur. Maar de serie die me het meest positief verraste was The Queen’s Gambit.

(Special shout out voor The Bold Type en This Is Us, die ook favoriet blijven.)

Foto van DRSL

In 2020 heb ik heel erg weinig gefotografeerd. De eerste helft van het jaar was ik vooral druk bezig met studeren en met de pandemie was het ook lastig om dingen te plannen. Wel probeerde ik toch wat creatieve projectjes te doen, zoals het namaken van een filmmoment! Ik probeerde er een instagram challenge van te maken, maar helaas… niemand heeft het gedaan, haha. Ik stel me zo voor dat niemand er zin in had, wat natuurlijk helemaal prima is.

Deze foto deed ik na, uit de film Contact met Jodie Foster:

Best aardig gelukt, toch?

Ook vroeg ik mijn zusje nog eens voor mij te poseren. Deze foto maakte ik in oktober:

Ik heb zin om komend jaar meer te fotograferen. Niet per se op professioneel vlak (ik merk toch dat daar mijn hart niet ligt, ik vind het te pittig), maar hopelijk wel veel andere ideetjes. Hopelijk gaat dat lukken!

Foto van telefoon

Dit is echt een onmogelijke vraag, want ik heb zoveel leuke foto’s van 2020 op mijn telefoon staan. Wat een luxe he? Ik ben ook bezig met een terugblikpost, dus dan kan ik er gelukkig wat meer laten zien. Voor nu kies ik deze uit:

Dit is een van de weinige momenten dit jaar dat ik echt even helemaal een vakantiegevoel gehad. We zijn in augustus terug naar Zweden gegaan om mijn kamer leeg te halen en spullen op te halen en hoewel het hartstikke leuk was om er weer te zijn, voelde het door de pandemie niet zo relaxt als anders. Dit was een avond waarop we een drankje deden op het dakterras en we even echt helemaal ontspannen waren (althans, ik wel, ik durf niet voor m’n vriend te spreken).

Goed, dit was mijn lijstje. Ik ben vast nog wat vergeten, maar voor nu laat ik het hier even bij. Morgen ben ik er weer met een terugblik van 2020 en dan zit het jaar er écht op. Kom maar door met die oliebollen.

Liefs!