Op zoek naar een fijne romantische film voor dit donkere regenachtige weekend? Laat mij je er vier aanraden:

Before Sunrise (1995)

Before Sunrise

In Before Sunrise volgen we Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delphy). Tijdens een reis in Europa ontmoeten ze elkaar in de trein. Jesse besluit samen met Celine uit te stappen in Wenen en z’n laatste uren in Europa, voordat hij weer terug naar Amerika vliegt, met haar door te brengen. Heerlijke romantische film, met veel mooie beelden van Wenen.

Dit is de eerste film van een trilogie, dus mocht je nog meer tijd hebben dit weekend, kijk dan ook zeker de andere twee films (Before Sunset en Before Midnight).


Call Me By Your Name (2017)

Een verfilming van het gelijknamige boek, waarin de 17-jarige Elio en de iets oudere Oliver een zomerse romance krijgen. De onzekerheid van een nieuwe liefde (vindt hij me nou wel leuk, of niet?) en de zinderende Italiaanse hitte zorgen er voor dat bij het zien van deze film je het zelfs op de koudste winterdag nog warm krijgt ;)

Her (2013)

Over deze film heb ik al eerder een stukje geschreven in 2014 (!) (klik hier). In Her zien we hoe Theodore verliefd wordt op een OS (operationeel systeem). Ik vond het echt een interessant verhaal en de film was sowieso al een feestje om naar te kijken, met al die prachtige beelden.

Pride and Prejudice (2005)

Zucht… Die scène in de regen. Het moment van bijna zoenen. De vluchtige blikken, de kleine aanrakingen. Is er iets romantischer? Iedereen kent volgens mij het verhaal van Pride and Prejudice wel, maar mocht je het nog niet kennen dan verwijs ik je graag door naar het stukje wat ik er eerder over schreef over Jane Austen verfilmingen. Ik vind het een heerlijk romantische film. Daarnaast zit deze film vol prachtige beelden van het Britse landschap en is de soundtrack hemels.

Zoals je misschien wel ziet heb ik geen romantische komedies in het lijstje staan. The Holiday, Bridget Jones, 500 days of Summer en Notting Hill vind ik cute en romantisch, maar voelen voor mij veel oppervlakkiger. Niets mis mee natuurlijk, maar daarom heb ik ze dus niet in het rijtje gezet. (Ik heb trouwens nog even getwijfeld of Eternal Sunshine of the Spotless Mind er tussen moest, maar die vond ik bij nader inzien toch wat te deprimerend, haha.)

Stel dat iemand je vraagt of je één romantische film wilt aanraden, welke film zou je dan kiezen? Serie mag ook! Hoor het graag.

Liefs,
Ash