Wat doen we tijdens een pandemie in de herst/winter? Heel veel televisie kijken, natuurlijk. Nu ik The Crown heb afgekeken en ik Friends ook weer bijna helemaal heb uitgespeeld, ben ik druk op zoek naar nieuwe series om te kijken. Over onderstaande series heb ik veel goeds gehoord, en ben ik dus heel benieuwd naar:

Normal People

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sally Rooney. Het boek vond ik erg goed, dus ik verbaas me er eigenlijk over dat ik de serie nog niet heb gezien!

Normal People gaat over de Ierse Marianne en Connell, die in hetzelfde Ierse stadje zijn opgegroeid, maar verder weinig met elkaar gemeen hebben. Behalve dan dat ze elkaar leuk vinden, natuurlijk. In Normal People blijven ze elkaar steeds weer opnieuw tegenkomen. Een relatie blijkt echter lastiger dan gedacht.

Schitt’s Creek

Deze serie is me al door meerdere mensen aangeraden. Twee jaar geleden keek ik de eerste aflevering, maar toen kon ik er niet echt inkomen. Ik denk dat het tijd is om het nog een kans te geven, zeker omdat het al heel wat prijzen gewonnen heeft. En zie je de vrouw met het korte blonde haar? Zij is de moeder uit Home Alone!

Schitt’s Creek is een sitcom en gaat over een familie die plotseling bankroet gaat. Het enige dat ze nog hebben? Het lelijke stadje Schitt’s Creek.

Succession

Ok, ok, mag ik even beginnen met het uiten van mijn verbazing over één van de hoofdrolspelers van Succession, Matthew McFadden? Weet je nog dat ik vorige week schreef over de film Pride and Prejudice? Daarin speelt hij namelijk Mr. Darcy. Wauw, ik herkende hem eerst totaal niet!

Over Succesion hoor ik ook echt hele goede dingen. Het schijnt spannend te zijn en goed in elkaar te zitten. Het gaat over The Logan familie, die er om bekend staat de controle te hebben over de grootse media en entertainment uitlatingen (in Amerika, neem ik aan). De serie begint met het opstappen van het hoofd van de familie en de vraag is dan natuurlijk: wie volgt hem op?

The Undoing

Hugh Grant en Nicole Kidman spelen een rijk echtpaar in New York met (hoe kan het ook anders) echtelijke problemen. Dan wordt er ook nog eens iemand vermoord en zij denkt dat haar man meer weet dan hij loslaat… The  Undoing klinkt echt als een fijne spannende whodunnit. Het is een miniserie, dus er zijn maar zes afleveringen. Perfect voor een weekend!

Gisteren ben ik trouwens stiekem begonnen aan Tiny Pretty Things, waarvan ik er nog niet over uit ben hoe slecht ik het precies vind. Niet slecht genoeg om te stoppen met kijken in ieder geval, haha. Zo’n serie die je prima op de achtergrond aan kunt zetten.

Al gezien, en vond ik leuk: The Crown, Gilmore Girls (duh), The Queen’s Gambit, Stranger Things, Sharp Objects, The Umbrella Academy, The Office (US), Parks and Recreation, Away, Girls, Sex and The City, Friends, Modern Family, Please Like Me (echt een hele fijne serie!), Virgin River, en Grace & Frankie.

Tips zijn zeker welkom! Fijn weekend en tot maandag ♥