Julie Delpy gefotografeerd door Yann Gamblin, 1995

Ligt het aan mij, of zijn jullie ook zo moe? Ik weet even niet zo goed meer waarom ik het ook alweer zo’n goed idee vond om, naast m’n andere werkzaamheden, iedere dag iets te schrijven, haha. O ja, omdat ik het leuk vind! Maar het lijkt alsof alles een beetje meer moeite kost. Op dit moment denk ik: laat mij maar een paar weken slapen. Ik ben zowel lichamelijk als mentaal moe. Zou het gewoon door het afgelopen jaar komen?

Ik denk dat het slim is om goed naar je lichaam te luisteren (goh), dus de komende weken wil ik echt rustiger aan gaan doen. Mijn vriend heeft sinds vandaag kerstvakantie en het lijkt me verstandig om hier in mee te gaan. Maarja, hoe vier je vakantie als je normaal ook al thuis zit? Ik denk dat het makkelijk is om te denken dat je ontspant wanneer je voor de tv hangt, maar ik weet ook van mezelf dat het niet genoeg is. Er zijn een paar dingen die ik ga proberen te doen om het vakantiegevoel te hebben en écht te ontspannen:

♡ Morgen ga ik nog even flink vooruit werken, zodat ik de komende twee weken niet over werk hoef na te denken (tenzij m’n werkgever met een losse opdracht komt, maar dat zien we dan wel)
♡ Ik wil een of twee weken een social media stop doen. Dus geen insta, twitter of Facebook (tenzij het voor werk echt nodig is)
♡ Op tijd naar bed! Voordat ik het doorheb slaap ik steeds pas weer om half één en word ik al om half zeven wakker. Dan krijg ik gewoon te weinig slaap en dat merk ik. Dom.
♡ Een rustige avondroutine hoort hier trouwens ook bij. Mijn nieuwste uitvinding is om nog even kort te douchen in het donker, met een kaarsje aan en wat rustige muziek op de achtergrond. Als je ‘s avonds niet wilt douchen kun je dit natuurlijk ook doen terwijl je je make-up verwijdert of wanneer je je aan het uitkleden bent voordat je het bed induikt.
♡ Iedere dag starten met een korte meditatie
♡ Ook wil ik minstens twee keer per week in de ochtend hardlopen
♡ Naast de avondwandeling wil ik iedere dag minstens een uur in het daglicht naar buiten om te lopen of fietsen. Ik weet dat ik hier heel blij van word en echt van ontspan
♡ Daarover gesproken: ik wil ook een middag met thermosfles thee/koffie richting het strand om daar te wandelen en echt even rustig te zitten
♡ Véél lezen
♡ De klok (tijd) proberen los te laten
♡ Gezellig koken of bakken met m’n vriend
♡ Als ik een film of Netflix kijk, dan moet ik van mezelf mijn telefoon wegleggen (herkenbaar?)
♡ Ik wil hier wel schrijven, maar dan mag ik van mezelf maar één uur per dag aan een post werken (in plaats van drie, haha)

Ok, ik denk dat dit het even was… Suggesties zijn overigens heel erg welkom. Waar ontspan jij echt van?

Liefs!