Whoehoe, dag twee van Blogmas! Vreselijke naam, I know, maar altijd als ik vlog typ dan autocorrect het naar blog, dus ik dacht: laat ik me eens aan de regels houden. Vandaag heb ik weer vijf dingetjes die ik met jullie wilde delen, waaronder een fijne tv-serie en een podcast.

Zo, en dan ga ik nu naar de oven, want er staat een taart in die heel erg lekker ruikt (recept komt morgen!).

1. New in: Sind Cleanser


Van mijn zusje kreeg ik gisteren een vroeg kerstcadeautje: deze oil cleanser van Sind, het skincare merk van vlogger/influencer Sissel B. Zij had hem een tijdje geleden al besteld, was er heel blij mee, en ze had me een monstertje gegeven om het ook eens uit te proberen. Dat beviel goed en ik was eigenlijk van plan om ‘m zelf te gaan bestellen, maar toen kreeg ik ‘m gisteren van haar als verrassing. Zo lief!

Nu moet ik eerlijk zeggen dat skincare iets is waar ik weinig verstand van heb en waar ik, zeker in het verleden, weinig tijd (en geld) aan heb besteed. Afgezien van een dagcrème met SPF kon het me allemaal niet zo boeien. Nu ik wat ouder ben en mijn huid wat aan het opspelen is (lange leve de hormonen) ben ik me er wat meer in aan het verdiepen. Het gebruiken van de cleanser doet veel goeds voor mijn huid, die eigenlijk veel te droog blijkt te zijn. Daarnaast ruikt de cleanser heerlijk naar lavendel. Perfect voor in de avond.

2. Aan het luisteren: At Home With Lily & Anna

Lily and Anna podcast

Iedere donderdag luister ik naar de nieuwste podcast van Lily en Anna tijdens het opruimen, afwassen of terwijl ik andere klusjes aan het doen ben. De eerste afleveringen gaan ze op bezoek bij anderen, maar nu kan dat natuurlijk niet meer en dus kletsen ze iedere week digitaal. Ze hebben het over van alles en het is net alsof je naar je vriendinnen zit te luisteren. Altijd gezellig! Ik luister het via Apple Podcasts.

3. Aan het kijken: Hjem Til Jul

Hjem til Jul

(Foto: Netflix)

Deze schattige Noorse (en zeer kerstige!) Netflix serie is perfect voor als je op zoek bent naar iets lichthartigs en gezelligs. Hjem Til Jull (“Thuis met de kerst”) gaat over Joanne, een dertigjarige verpleegster uit een schattig Noors dorpje. Joanne heeft eigenlijk een hartstikke leuk leven, máár ze is dus 30 en nog steeds single. De horror! (Dit is sarcasme uiteraard). Haar familie begrijpt het allemaal niet zo goed en dan moet ze ook nog eens tijdens het kerstdiner tussen de kinderen zitten. Joanne is het zat en flapt er tijdens het eerste Advent diner uit dat ze een vriend heeft. Iedereen in jubelstemming natuurlijk, dat ze eindelijk iemand mee gaat nemen naar het kerstdiner eind december, maar er is alleen één probleem: die vriend heeft ze helemaal niet. Wat nu?

Het eerste seizoen keek ik vorig jaar alleen in Zweden, dus dit jaar ben ik het gezellig samen met m’n vriend aan het kijken. Oh, en in de nieuwsbrief van Malou las ik dat binnenkort het tweede seizoen er aankomt, yes!

4. Nu aan het lezen: Notes to Self: essays – Emilie Pine

Notes to Self Emilie Pine

Op dit moment ben ik het boek Notes To Self van de Ierse Emilie Pine aan het lezen. Ik weet helaas niet meer welke booktuber me dit boek heeft aangeraden, maar ik zag de titel voorbij komen in een video en was gelijk geboeid. De beschrijving op Goodreads: “In this book Emilie Pine boldly confronts the past to better understand herself, her relationships and her role in society. Tackling subjects like addiction, fertility, feminisme and sexual violence, these beautifully written essays are at once fascinating and funny, intimate and searingly honest.” Ik ben nog niet zo ver in het boek, dus ik durf het nog niet aan te raden, maar het klinkt in ieder geval al goed.

5. Aan het doen: Harry Potter

Ok, ik heb even getwijfeld of ik dit zou noemen, maar jullie mogen best weten dat ik soms mijn tijd een beetje zit te verdoen met jeugdsentiment. Deze Harry Potter PC game speelde ik vroeger heel vaak (ik denk rond 2003/2004) en van de week moest ik er zomaar weer eens aan denken. Gelukkig heeft mijn vriend nog een oude laptop liggen waarop het geïnstalleerd staat en nu zit ik het af en toe een uurtje te spelen. Echt zo leuk! Kent iemand dit spel ook nog?

Liefs! x