1. Ik startte met mijn jaarlijkse Harry Potter re-read

Ieder jaar herlees ik de Harry Potter reeks en dit jaar ben ik maar ietsje vroeger begonnen… kon het wel gebruiken, zullen we maar zeggen. Ik probeer m’n dagen, naast de moetjes, met zoveel mogelijk fijne dingen te vullen. Lekker eten, fijne televisie, veel lezen, mediteren, yoga, wandelingen… dat klinkt ontzettend geprivilegieerd (is het ook), maar in principe is het toch fijn als je het leven kunt vullen met dingen waar je blij van wordt? Zelfs op drukke dagen (niet dat ik die nu vaak heb, maar wel hád) probeerde ik nog kleine fijne momenten te hebben. Zeker in de winter is dat super fijn. Harry Potter herlezen is daar zeker één van.


2. Ik bakte een taart

Begin januari was mijn zusje jarig en het leek me leuk om haar uit te nodigen om het bij ons te vieren en om dan iets lekkers voor haar te bakken. Ze is eigenlijk niet zo’n “taarteter”, maar toevallig wist ik dat ze wel van Red Velvet houdt (met name die van De Drie Graefjes) en dus werd dat mijn missie. Uiteindelijk maakte ik een Red Velvet taart met vier (4!) lagen. Ik had nog nooit zoiets gedaan, maar om met de woorden van Pippi te spreken: ik dacht dat ik het wel kon, dus ik ging er gewoon mee aan de slag. En het is gelukt! Het was verrassend veel makkelijker dan ik dacht. Dit is het recept dat ik heb gebruikt, maar ik heb de hoeveelheden voor de crème aangepast (ik gebruikte de helft minder suiker, was al zoet genoeg) en ik had ook niet zulke mooie rode kleurstof, dus mijn taart werd meer paars, haha. Hij was wel écht heel lekker! Mocht je ‘m ook gaan maken: let er op dat je een kom gebruikt die groot genoeg is voor de hoeveelheid beslag. In totaal woog de taart bijna 4 kilo.

Waar ik nog wel aan moet werken is de versiering en afwerking, zoals je ziet. Uiteindelijk heb ik even snel iets geïmproviseerd en is het nog best aardig geworden. Ach, het gaat toch vooral om hoe ‘ie smaakt, he?

(Dit was trouwens nog vóór de max. 1 persoon per dag op bezoek maatregel)

3. Ik begon aan seizoen 3 (en inmiddels 4) van Sabrina

Tara vroeg aan mij of ik het nieuwste seizoen van Sabrina (The Chilling Adventures of Sabrina) al had gezien en toen kwam ik er achter dat ik zelfs het derde nog niet had gezien. Dat was wel een fijne ontdekking. Ik was eerlijk gezegd halverwege het tweede seizoen een beetje afgehaakt, maar heb nu weer helemaal de smaak te pakken. Ik heb nog twee afleveringen over en die ga ik nog even bewaren (voor wat weet ik ook niet, maar ik wil ze niet zomaar even snel tussendoor kijken).

4. Het sneeuwde

Sneeuw! Eindelijk! Het lag er niet lang, maar toch, er was sneeuw. Ik kijk al weken jaloers naar de foto’s en filmpjes van vrienden die in Zweden wonen en bakken met sneeuw hebben en ik was dus extra blij dat er ook hier wat vlokjes vielen. We maakten een wandeling en zaten te lezen voor het raam, met kaarsjes aan, zodat we zoveel mogelijk van de sneeuw mee zouden krijgen.

5. Ik kocht twee boeken (ok, eigenlijk drie)

Afgelopen week kocht ik A New Earth van Eckhart Tolle en Untamed van Glennon Doyle. Van die eerste heb ik al eens wat dingen gelezen en ik ben wel geboeid geraakt, dus ik wilde graag zijn bekendste boek ook eens lezen. Heeft iemand anders ervaring met Eckhart Tolle? Ben benieuwd wat jullie er van vinden! En het boek van Glennon Doyle heb ik ook al heel vaak voorbij zien komen, dus ik was best nieuwsgierig. Ik kocht overigens ook Mythos van Stephen Fry, maar die bestelling is nog niet binnen. Daar heb ik ook ZOVEEL zin in. Had echt helemaal de smaak te pakken na het lezen van Circe en The Song of Achilles, dus kan niet wachten om het te verslinden.

6. Ik ging twee keer per week hardlopen

Ik ga lekker op m’n gemakje, stop af en toe om van het uitzicht te genieten, kijk naar schattige hondjes en ga al met al dus super traag, maar ik geniet er intens van. (Als je me er moe uit vindt zien op de foto: dat klopt, dat ben ik ook, haha. Ben benieuwd of we ooit nog van de chronische-Corona-vermoeidheid afkomen met z’n allen, of herken jij je er totaal niet in?)

7. Ik kocht bloemen voor een vriendin

Een vriendin werd dertig en dus wilde ik even wat bloemen langs brengen. Ik kocht tulpen en ranonkels, zo vrolijk! Ik kan niet wachten op de lente (ik weet dat ik net heel positief was over sneeuw, maar stiekem word ik ook wel blij van de zon en de lente in de lucht).

8. Ik werd afgewezen voor een baan

Ja, dit hoort er ook bij, toch? Ik deel dit soort dingen niet om sneu te doen, maar om juist te laten zien dat we dit soort dingen allemaal meemaken. Ik ben zelf altijd gefascineerd door levensverhalen, maar wat ik wel eens jammer vind is dat we niet zo vaak lezen over mensen die nog zoekende zijn. Vaker hoor je succesverhalen over mensen die “het al gemaakt hebben” (wat betekent het überhaupt?). “Oprah werd ontslagen op haar 32e, maar nu is ze een ster!” Zoiets. Ja, ok, niets mis mee, maar misschien is het nog interessanter om te lezen over de net ontslagen Oprah? Dat hoort er immers ook allemaal bij.

Ik kreeg dus een afwijzing en zoals altijd is het weer even balen, maar ga ik gewoon weer door. (Overigens ambieer ik geen fantastische carrière ofzo hoor, maar gewoon een baan/inkomen zou wel leuk zijn, haha).

9. Ik haalde mijn dvdbox van Sex and The City weer eens uit de kast

Je leest het goed: dvdbox. Kennen we die nog? Ik had zomaar zin om weer eens Sex And The City te kijken en aangezien dit niet op Netflix te vinden is, werd het dus op deze manier. Gelukkig heb ik in mijn laptop nog een cd-lezer zitten. Over Sex And The City kan ik heel veel schrijven (doe ik misschien nog wel eens), maar als je je verstand een beetje op nul zet dan is het prima te kijken. Bovendien is het heerlijk om weer even in de naïeve Corona-vrije jaren negentig te zijn.

10. Ik kocht een nieuw journal

Dit heb ik weer helemaal ontdekt: het schrijven op papier, in een journal. Ik kocht een XL Moleskine en ik vind het héérlijk om er iedere dag even een stukje in te schrijven. Ik kijk altijd vol bewondering naar bullet journal videos, maar zelf heb ik daar niet echt het geduld voor, althans niet iedere week of iedere maand. In plaats daarvan heb ik de binnenkaft een beetje versierd (voor een deel althans), dat vond ik wel leuk om te doen.

Hoop dat alles goed met jullie gaat!

Liefs,
Ash