Lezen

Geen idee waar ik het zag, maar ik kwam vorige week ergens online het boek “Snowdrift” tegen van schrijfster Helene Tursten. Het boek werd getipt als een goede Zweedse detectiveserie en daar had ik wel zin in. Lekker op de bank kruipen met een goed boek, heerlijk. Stiekem hoopte ik dat ik mijn nieuwe verslaving had gevonden (dit was namelijk nummer boek nummer drie uit de reeks, dus als het wat zou zijn dan had ik er nog wat te gaan), maar helaas, het viel me toch een klein beetje tegen. Misschien lag het aan de vertaling of had ik er gewoon teveel van verwacht, maar het plot vond ik niet heel bijzonder en “de twist” zag ik al van mijlenver aankomen. Als ik het ergens mee moet vergelijken dan zou ik het gelijk stellen aan de serie van Camilla Läckberg. Niet slecht, wel vermakelijk, maar ik ben niet omver geblazen. Geen nieuwe Jo Nesbø dus, helaas… Mocht je echter van wat lichtere detectiveseries houden, dan is dit wel wat voor jou. De Nederlandse vertaling is nog niet uit, maar de Engelse vertaling kun je al wel kopen.

Inmiddels ben ik weer in een ander boek begonnen: We were liars van E. Lockhart.

Kijken

Ik hou van goede series, maar stiekem ook wel van lekkere slow tv. Heel Holland Bakt bijvoorbeeld, óf de nieuwe serie van Martin Scorsese samen met Fran Lebowitz: Pretend It’s a City. Deze serie gaat over New York, maar dan door de lens van Martin en met het commentaar van Fran. Fran Lebowitz is schrijfster en eh, commentator, denk ik? Ze heeft in ieder geval overal een mening over en Martin vindt alles wat ze zegt hilarisch. Er zijn zeven afleveringen; net lang genoeg om je het gevoel te geven dat je toch eventjes op reis bent geweest.

Ook een tip: dit filmpje van Alexandria Ocasio-Cortez, over haar ervaring tijdens de aanval op het Capitool, de stand van de Amerikaanse politiek en wat de volgende stappen zijn. Ik vind haar zo bewonderenswaardig. Ik ken haar politiek niet goed genoeg om te zeggen dat ik het met alles wat ze doet eens ben, maar dit filmpje vind ik echt to the point.

(Ik vind het trouwens lastig om een politieke mening te uiten op het internet, want zodra je je bewondering voor een persoon uitspreekt denkt steevast iemand dat je eigenlijk zegt dat je kritiekloos naar die persoon opkijkt. Ik ben heel erg van de nuance, begrijp me niet verkeerd, maar ik voel me nu bij elke uitspraak genoodzaakt om er bij te schrijven dat ik niet het hele verhaal weet en dus ook niet weet of ik alles van die persoon support. Wat me eigenlijk heel logisch lijkt… maar ik schrijf het er dus maar even bij.)

Luisteren

Sinds kort luister ik weer naar de radio en ik vind het zo gezellig dat ik het gewoon even moet noemen!

Vroeger luisterde ik alleen naar de radio als ik een bepaald liedje wilde horen en die op een cassettebandje wilde opnemen. De truc was om precies op het juiste moment op de record knop te drukken, zowel aan het begin als aan het einde van het liedje, zodat je de radio dj er niet doorheen hoorde praten. Als je het vaak genoeg deed werd je er vanzelf goed in. Verder luisterde ik cd’s (onder andere die van de Spice Girls!) en begon ik pas weer echt met radio luisteren toen ik een vriendje kreeg die een eigen ochtendshow had op de lokale radio. Ik vond de show blijkbaar erg leuk, want we zijn nog steeds bij elkaar. De radio is gestopt, maar de liefde is gebleven, haha.

Anyway, lang verhaal kort, maar inmiddels luister ik dus weer wat vaker naar de radio. Dat komt vooral door de Top 2000, die afgelopen keer bijna de hele tijd bij ons heeft aangestaan. De kerstperiode was al wat gek natuurlijk, dus het voelde fijn om tenminste iets “normaals” te hebben.

Het enige probleem met de Nederlandse radio? Ik heb nog geen zender gevonden waar ik zowel blij word van het programma (en de DJ) als van de muziek. Nu luister ik dus voornamelijk naar BBC radio 1 en BBC radio 2, wat ik eigenlijk ook heel gezellig vind. Luister jij vaak naar de radio en heb je een goede tip voor een fijne zender? Ik hoor het graag! (pun intended)

Eten

Zoals ik in mijn vorige post al schreef wilde ik weer wat meer “nieuwe” dingen koken. Ik probeer het wel laagdrempelig te houden, want ik weet uit ervaring dat ik aan het eind van de dag soms moeite heb om genoeg energie bij elkaar te rapen om iets uitgebreids te maken. Afgelopen weekend maakten we zelf ravioli (ok, dat is toch wel iets meer werk, maar mijn vriend vond het gelukkig leuk om te helpen en het pastadeeg te maken) en maandagavond maakte ik wraps met een avocado/mango salsa. Dat was écht lekker. Simpel, maar een hele lekkere toevoeging.

Het “recept”: ik bakte stukjes nep kip in wat kruiden, samen met een uitje en paprika. Vervolgens ging dat in de wrap, die ik van te voren even verhit had in een koekenpan, samen met wat sla, komkommer en de avocado/mango salsa. Het recept voor de avocado/mango salsa vond ik in het kookboek van Rachel Ama en dat was ook heel eenvoudig. Je mengt stukjes avocado met stukjes mango en een half gesnipperde rode ui. Als dressing gebruikte ik olijfolie en citroensap. Strooi er vervolgens nog wat peper en zout over en je bent al klaar! Ik vind koriander naar zeep smaken, dus dat heb ik weggelaten. Origineel hoorde het recept voor de salsa trouwens bij fish taco’s, maar ik probeer vis alleen te eten als een delicatesse en niet als opvulling. Ik weet niet zo goed welke duurzame vis ik het beste zou kunnen nemen voor de taco’s zonder dat het smakeloos wordt of dat het niet meer op vis lijkt? Met de neppe kipstukjes was het gelukkig ook hartstikke lekker.

Oh, en dat toetje dat ik wilde maken deze week? Na even in mijn kookboeken gebladerd te hebben ben ik er over uit wat het moet worden: een Pavlova! Ik denk dat het een perfect toetje is om mee te beginnen. Het is niet te ingewikkeld, maar het bestaat wel uit meerdere onderdelen én ik moet iets maken wat ik nog nooit heb gedaan, namelijk meringue. Ik heb het al wel eens gegeten gelukkig (mijn moeder heeft ooit eens zoiets gemaakt voor kerst), dus ik heb een beetje een idee van hoe het zou moeten smaken. Dit weekend ga ik het proberen. Wish me luck ;)

Liefs!