Je bent een weekje offline en er gebeurt weer van alles. Geheel onverwachts (dit is sarcasme) werd het Capitool bestormd door racisten en mensen die al vijf jaar naar een bepaalde nieuwszender kijken, vervolgens werd de leider van the free world (let op: dit is wederom sarcasme) vier jaar te laat van het internet gebannen wegens opruiende uitspraken en landverraad, in eigen land wordt de lockdown met waarschijnlijk drie weken verlengd, oh en er bereikte ons het belangrijke nieuws dat er een vervolg komt op Sex and The City (een miniserie van tien afleveringen). Verder is mijn halve social media kring iedere ochtend aan het yoga’en met Adriene en lijkt iedereen te trouwen, zwanger te zijn of een huis te kopen. Prima, ik gun het ze van harte (echt!), maar waar halen ze toch allemaal de energie vandaan?

Mijn eigen week was heel wat minder spannend. Ik luisterde in de ochtenden naar BBC Radio, haalde in de avonden mijn dvdbox van Sex and The City tevoorschijn, las een boek, zette kopjes thee en koffie, wandelde heel wat rondjes, verstuurde een sollicitatiebrief, kocht een (nieuwe) bos tulpen en bracht wat meer tijd door in de keuken. Zo maakten we gisteravond zelf ravioli gevuld met spinazie en ricotta, wat verrassend goed gelukt was. Het ging niet zonder slag of stoot (we moeten altijd heel hard om elkaar lachen als we gefrustreerd raken) en de bloem zat overal, maar het eindresultaat mocht er zijn. Volgende keer maak ik een foto (nu had ik teveel honger).

De doelen voor komende week zijn klein: veel naar buiten, wat stukjes schrijven en een heus toetje maken. Ik weet niet zo goed waarom, maar dat lijkt me gewoon leuk. Negen van de tien keer maak ik een apple crumble met een schep ijs erbij, wat heel lekker is, maar niet heel bijzonder. Nee, ik wil een écht toetje maken, dat bestaat uit meerdere onderdelen en je tijdens het eten tot aan tranen toe ontroert (ok, dat laatste is misschien wat veel gevraagd, maar ik vind het een mooi streven). Mijn tactiek is om eerst eens in mijn stapel kookboeken te duiken, maar mocht jij een heerlijke tip hebben, dan hoor ik het heel graag.

Hoop dat het ook goed met jullie gaat!

Liefs,
Ash