Gisteren luisterde ik tijdens mijn druilerige wandeling naar de podcast van Anna en Lily en daarin hadden ze het over de muziek uit hun jeugd. We zijn van min of meer dezelfde generatie, dus er kwam heel wat herkenbaars voorbij. Heerlijk! Grappig hoe muziek je weer helemaal mee terug kan nemen naar een bepaalde tijd of gevoel.

Ik besloot dat ik bij thuiskomst direct een playlist zou gaan maken met al mijn favoriete throwback liedjes. Ik had twee criteria: het moesten liedjes zijn die ik nog steeds tof vond om naar te luisteren en het moest me een instant geluksgevoel geven. Het was echt super leuk om deze lijst bij elkaar te zoeken. Ik kan het aanraden om daar eens de tijd voor te nemen, zeker nu.

Dus: zet de playlist op en waan je, samen met mij, gezellig weer even 1 uur en 5 minuten in de jaren negentig/early 2000’s.


Ik kwam er trouwens al snel achter dat ik eigenlijk twee playlists zou moeten maken, want ik vond bijvoorbeeld Avril Lavigne en Ashlee Simpson niet zo in deze lijst passen, terwijl ik die toch vaak genoeg heb meegezongen. Misschien is dit dus een deel 1 en deel ik binnenkort nog eens mijn deel 2.

Ben trouwens echt benieuwd of er nummers tussen zitten die bij jullie ook zo’n fijn gevoel oproepen. Van sommige nummers weet ik nog zo goed de videoclip, of ik weet bijvoorbeeld nog hoe ik ging playbacken en dansen met vriendinnetjes. Zo schattig. Ik bedacht me ook laatst dat ik heel lang een grote Spice Girls poster aan de muur had hangen. De rest van mijn slaapkamer was knalgroen (!). Gelukkig is mijn smaak inmiddels wat veranderd, haha. Behalve de muziek dan, die blijft.♡

Liefs,
Ash