Goedemiddag! Vandaag heb ik weer een post met vijf dingetjes die ik graag met jullie wil delen. Misschien zou ik ze eigenlijk over vijf losse stukjes moeten verdelen, maar volgens mij is het veel leuker om lekker te kunnen scrollen.

1. The Harmony Tarot: A deck for growth and healing

Dit is misschien niet iets wat jullie direct van mij zouden verwachten, maar ik heb dus een tarotdeck gekocht. Ik zou mezelf niet per se een spiritueel mens noemen (niet dat er iets mis mee is, overigens), maar er zijn dingen die ik dan wel weer interessant vind en die wellicht onder die noemer vallen. Tarot zie ik echter zelf niet als iets spiritueels, maar eerder als een vorm van mindfulness. Ik geloof niet dat de kaarten je toekomst voorspellen of dat er een verborgen betekenis in ligt. In plaats daarvan gebruik ik het meer als een tool om mijn gedachten te ordenen. Als ik ergens mee zit, dan trek ik wat kaarten (bij het deck kwam ook een handig boekje overigens) en dan denk ik er aan de hand van de betekenis van de kaarten over na. Het klinkt een beetje vaag, maar ik vind het tot nu toe wel fijn.

Dit tarotdeck komt van een meisje dat ik volg op Youtube (Harmony Nice) en ik vind het echt zo mooi! Ik bestelde het via The Book Depository.


2. To All The Boys: Always and Forever

Vorige week stond de derde film uit de “To All the Boys” reeks op Netflix en aangezien ik de vorige twee best ok vond, had ik helemaal zin om ‘m te gaan kijken.

In deze film hebben Lara Jean en Peter eindelijk een relatie, maar deze komt onder druk te staan als blijkt dat ze volgend jaar niet naar dezelfde universiteit kunnen. Lara Jean heeft het gevoel dat ze moet kiezen tussen haar relatie of haar studie. Wat moet ze doen?

Bovenstaande klinkt heel cliché, maar ik vind dat ze het onderwerp echt verrassend goed hebben behandeld. Groot pluspunt van deze film vind ik dat de relaties gezond zijn en (in mijn ogen) echt een goed voorbeeld vormen. Als ik een kind zou hebben dan zou ik ze dit zonder problemen laten zien. Het is echt een stuk beter dan de relaties in films die wij vroeger voorgeschoteld kregen. Verder is de To All The Boys reeks gewoon heel schattig, dus mocht je nog iets lekker zoetsappigs willen kijken, dan vind ik dit een dikke tip.

3. Soms mislukt er wel eens iets (zoals deze taart)

Goed, ik wil niet opscheppen, maar ik ben best een aardige bakker. Ik vind het bovendien ook nog eens leuk, dus ik bak aardig wat af. Toen ik bij Nadiya Hussain deze mangotaart voorbij zag komen en ik toevallig alles in huis had, dacht ik dan ook dat het een makkie zou worden. Zo ingewikkeld was het recept immers niet. (Als ik een narrator had in mijn leven, dan was dat het moment waarop het zou zeggen “This was a mistake…”). Wat er precies is gebeurd weet ik niet, maar dit werd de allereerste keer dat ik een taart in zijn geheel in de groene bak heb geschoven. Ja, nadat we allebei een stukje hadden geproefd, maar zelfs die stukjes hebben we niet opgegeten… Gelukkig is de cake die ik gisteren heb gebakken weer gewoon prima gelukt, dus ik denk dat ik de “vloek” heb doorbroken ;)

4. Nog een kijktip: Anne+

Heb je de serie Anne+ wel eens gezien? Ik heb geen idee of ik de doelgroep ben (ik ben vast officieel iets te oud), maar ik wil ‘m toch aanraden. Zeker nu bekend is gemaakt dat Anne+ een internationale speelfilm op Netflix krijgt! Hoe tof is dat?

Anne+ gaat over de Amsterdamse studente Anne (goh) en haar liefdesleven. Anne is lesbisch; iets dat natuurlijk helemaal niet bijzonder zou hoeven zijn, maar aangezien je in de mainstream media helaas nog niet vaak genoeg een LGBTQ+ hoofdpersonage tegenkomt, wel hetgeen is wat deze serie onder andere bijzonder maakt.

Mocht je het nog niet gezien hebben, geef het dan zeker een kans. Alle seizoen zijn te bekijken op NPO (en volgens mij staat seizoen 1 op youtube – mét ondertiteling, dus je kunt het, net zoals ik al deed, prima aanraden aan je buitenlandse vrienden).

5. Orla Gartland – More Like You

En nog een fijn nummer om deze “vijf” mee af te sluiten! I love Orla! :)

Liefs,
Ash