1. Nieuw in huis


Als je mij vraagt welke winkel(s) ik het meest mis, dan denk ik meteen aan de kringloop. Ik vind het heerlijk om daar rond te lopen en ideetjes op te doen voor ons interieur (en om natuurlijk even tussen de boeken te snuffelen- een echte boekenwinkel mis ik ook, maar die hadden we hier toch al niet meer helaas). Interieur is één van mijn hobby’s, voor zover het een hobby kan zijn. Misschien meer een passie? Nu we allemaal thuis zitten denk ik dat we allemaal nog meer beseffen hoe belangrijk het is om een fijne plek te hebben.

Maar de kringloop is natuurlijk gesloten, net zoals de bouwmarkt, dus ik probeerde te kijken naar dingen die ik misschien al wel kon aanpakken tijdens deze lockdown. Lang verhaal kort: vorige week bestelden we eindelijk wat dingen voor aan de muur, waaronder deze poster. Het is een print van een werk van de Zweedse kunstenaar Anders Zorn. Ik had nog nooit van deze man gehoord, maar mijn vriend ontdekte zijn werk en toen ik dit schilderij zag leek het me perfect voor onze eethoek. Ik vind de kleuren echt heel mooi en het doet me direct denken aan een Zweedse zomer.

Het was lastig om een goede foto te maken, want het is donker binnen en de hoek is wat raar, maar hier zie je het originele werk. Wij hebben een poster van 70x100cm.


2. Gelezen

Na deel vier van Harry Potter te hebben uitgelezen neem ik even een korte pauze en ben ik vandaag begonnen aan Ghost van Dolly Alderton.

32-year-old Nina Dean is a successful food writer with a loyal online following, but a life that is falling apart. When she uses dating apps for the first time, she becomes a victim of ghosting, and by the most beguiling of men. Her beloved dad is vanishing in slow motion into dementia, and she’s starting to think about ageing and the gendered double-standard of the biological clock. On top of this she has to deal with her mother’s desire for a mid-life makeover and the fact that all her friends seem to be slipping away from her…

Het klinkt niet heel vrolijk, maar Dolly schrijft heel witty en, zoals ze dat zo mooi in het Nederlands kunnen zeggen, met een lach en een traan. Ik laat jullie weten wat ik er van vond!

3. Hele lekkere brownies

Ik heb er even geen foto van, maar dit weekend maakte ik de brownies van Anna Jones uit het boek A Modern Way To Eat en ze waren héél erg lekker. Je bent gewaarschuwd.

4. Gekeken

Afgelopen weekend keken we de film Interstellar. Ik had ‘m al een paar keer gezien (het is een film uit 2014), maar het is zo’n film die ik prima vaker kan kijken vanwege de acteurs, de mooie beelden, de soundtrack en het verhaal. Kort samengevat: de aarde gaat er aan en Matthew McConaughey wordt gevraagd om een ruimteschip te besturen en op zoek te gaan naar een planeet waar ze de mensheid kunnen voorzetten. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, dan kan ik het echt aanraden. De film duurt bijna drie uur, dus je moet er even voor gaan zitten, maar ik verveelde me geen moment.

5. Geluisterd


Naast mijn 90’s playlist (dank voor de leuke reacties!) luisterde ik deze week o.a. naar Kate Bush. Tijdens een belangrijke scene in een serie die ik keek (Firefly Lane) gebruikten ze dit nummer en ik wist gelijk weer waarom ik Kate Bush zo goed vond. Luistertip: doe een koptelefoon op, geef het minstens 1 minuut en zet het vooral niet te zacht.

Liefs,
Ash