De maand maart is aangebroken. Kunnen jullie het geloven, dat we nu ruim een jaar in een pandemie zitten? Wat een gek idee. Maart is de maand waarin ik vorig jaar terugvloog naar Nederland, maar ook de maand waarin we hopelijk eindelijk écht lente gaan hebben, de klok een uurtje vooruit gaat en mijn vriend toevallig weer een jaartje ouder wordt.

Ik zit er hard over na te denken hoe we dat nou een beetje leuk kunnen gaan vieren. Een paar jaar geleden bestelde ik bij de Hema een taart met zijn gezicht erop (jup, zo ben ik), maar ik vermoed dat we dit jaar heel wat minder visite gaan krijgen, en om nou in ons eentje een hele taart op te gaan eten? Ach, wie houd ik voor de gek, dat zouden we prima kunnen. Maar toch, ik wil niet weer precies hetzelfde doen. Misschien gewoon zelf een taart bakken (niet de mango taart!) en voor de avond een etentje regelen? Als jullie nog leuke lockdown-proof verjaardagsideeën hebben, let me know! :)


Maart is ook de maand van de belastingaangifte. Jippie. De belastingaangifte geeft me ieder jaar weer nachtmerries (letterlijk). Drie dagen geleden schoot ik wakker en dacht ik opeens weer aan het bedrag dat ik vorig jaar moest betalen. Het is een lang verhaal, waar ik zelf ook vrij weinig van begrijp, maar uiteindelijk moest ik toen ruim 10% van mijn totaalinkomen voor dat jaar terugbetalen. Dat klinkt als weinig en geloof me, ik heb geen probleem met belasting betalen, maar jeetje, ik zit (individueel) echt ver onder het inkomen van een uitkering, dus het voelt dan best wel vervelend om een (voor mij) groot bedrag te moeten aftikken. Geen idee waarom het zo is overigens, maar volgens mij kwam het doordat ik te weinig verdiend had om het als ondernemingsinkomsten op te kunnen voeren en het dus als “overige inkomsten” moest invullen (?). Studeren, in loondienst zijn en dan een beetje bijverdienen loont in ieder geval voor geen meter. Dat is natuurlijk mijn eigen probleem, maar goed… Ik zit er sterk over te denken om te stoppen als ZZP’er, want ik heb er de afgelopen jaren alleen maar hoofdpijn van gehad, haha.

Anwyay, na die nachtmerrie wilde ik direct de aangifte voor 2020 gaan doen, maar dat kon blijkbaar pas vanaf vandaag. En nu is de site overbelast. Vervelend. Ik weet liever direct wat de schade is, zullen we maar zeggen… Hebben jullie ook zoveel plezier in de belastingaangifte?

Ok, om even te eindigen met iets positiefs: hebben jullie al gezien dat sinds vandaag The Bold Type op Netflix staat? Ik vind het echt zo’n fijne serie! Alle vier de seizoenen staan er op en het vijfde (en laatste) seizoen zijn ze nu aan het filmen. Ik ga zeker weer opnieuw beginnen met kijken. Nadat ik Ginny & Georgia heb afgekeken trouwens, wat overigens echt de vreemdste serie is die ik in tijden heb gezien. Het lijkt echt nergens op? Is het Gilmore Girls? Heart of Dixie? Virgin River? Desperate Housewives? De serie lijkt er zelf ook niet helemaal uit te zijn. Het heeft sterke punten, maar ik vind het geen overtuigend goede serie. Ik ben echter wel benieuwd hoe het afloopt, dus ik ga het toch maar afkijken. Je moet toch wat, in tijden van een pandemie.

Hoop dat het goed met jullie gaat!

Liefs,
Ash