Hoi! Daar ben ik dan weer. Ik heb geen idee of er nog mensen meelezen, maar ik had zomaar behoefte om hier even te schrijven. Ik mis het om lekker creatief bezig te zijn, zonder doel, gewoon voor mezelf. En, ik mis jullie eigenlijk ook!

Heb ik een reden waarom ik de afgelopen vier maanden niet geschreven heb? Ja, wel een paar, zou ik zeggen. Ik ben begonnen met een nieuwe baan, had een heleboel technologie-pech (het verhaal zal ik jullie besparen, maar alles werkt gelukkig weer) en daarnaast probeerde eigenlijk vooral mijn hoofd boven water te houden. Alle ballen hoog te houden. Nouja, je snapt het. (Waarom zijn het trouwens allemaal van die suffe metaforen?). Schrijven lukte gewoon even niet.

Ik viel langzaam maar zeker weer in hetzelfde stramien als voor mijn burn-out. Overal ja op zeggen en drie banen tegelijk combineren (plus vrijwilligerswerk). En als ik dan eenmaal thuis was mezelf een beetje verdoven met televisie of op mijn telefoon scrollen. In de afgelopen twee maanden heb ik er tien seizoenen aan Grey’s Anatomy doorheen gejaagd- ik bedoel maar. Ik had gewoon zo weinig energie voor andere dingen. Wat is het toch met mensen (ok, ondergetekende), dat ze sommige dingen pas zo laat lijken door te hebben? Zelfs als ze het al een keertje eerder hebben meegemaakt?

Heb ik dan nu weer een burn-out? Nee, die heb ik niet, zeker niet. Er zijn nu dingen die ik beter doe en dat is onder andere dat ik me er toch echt wel wat sneller van bewust ben als ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. Of dat ik even stil probeer te staan en dan aan mezelf vraag: wat heb ik nu nodig?

Toen ik die vraag gisteren aan mezelf stelde kwam daar zomaar een antwoord: Schrijven. Fotograferen. Bloggen! Dus vandaar. Ik heb geen idee hoe vaak ik hier weer iets ga schrijven, maar vandaag wilde ik dat gewoon even.

Ik heb de afgelopen maanden zo weinig foto’s gemaakt. Ik had het druk, maar ook zag ik het nut er niet meer van in, sinds ik mijn instagram verwijderd had. Nu weet ik dat er wel een nut is: omdat ik het leuk vind! Ik vond het altijd leuk om met een bepaald oog naar dingen te kijken en daar dan een foto van te maken. Om simpele dingen te romantiseren en daar dan een blij gevoel van te krijgen. Om ‘s avonds nog even door mijn fotoalbum te scrollen en te zien wat voor leuks ik had gedaan. Dus ik heb besloten dat ik het weer vaker wil gaan doen. Niet voor op instagram of om te laten zien aan anderen hoe leuk MIJN leven is, maar vooral om te laten zien hoe leuk het leven kán zijn (en ok, ook voor mezelf).

(Volgens mij gaat dit stukje tekst overal en nergens over, maar ik moet weer even “inslingeren”, sorry)

Gelukkig heb ik wel wát foto’s gemaakt. Leek me leuk om zo toch de afgelopen vier maanden een beetje te bespreken. Komen ze:

Laten we aftrappen met de boeken die ik gelezen heb of heb gekocht. The Lying Life of Adults van Elena Ferrante bijvoorbeeld, dat ik kocht tijdens mijn vakantie in de boekhandel van een stadje dat we bezochten. Ik ben er nog niet in begonnen, maar tot die tijd ligt het boek mooi te zijn in de kast.

Dit boek nam ik mee uit de bibliotheek en vond ik onverwachts mooi. Leest lekker weg, fijn voor op een strandbedje.

Misschien wel mijn favoriete boek van 2021: Ariadne van Jennifer Saint. Dit boekt valt in dezelfde categorie als de boeken Circe en Songs of Achilles (beiden van Madeline Miller), waarin Griekse mythes worden herverteld. Ik hou er van en vond dit boek echt prachtig. Echt een aanrader.

Een nieuwe serie die ik ontdekte: de Shadow en Bones boeken van Leigh Bardugo. Ik keek de serie Shadow and Bones op Netflix en toen ik ontdekte dat het een verfilming van een boekenreeks was heb ik direct het eerste deel gereserveerd in de bibliotheek. Wat bleek: in de televisieserie zijn twee trilogieën door elkaar heen verteld. Het verhaal van Aline (Shadow and Bones) en het verhaal van de zes bendeleden die in hetzelfde “universum” leven (The Six of Crows). Ik weet dat het een beetje vaag klinkt en misschien totaal niet boeiend (normaal ben ik helemaal niet van de fantasy), maar deze boeken heb ik echt verslonden. Stiekem vond ik de Six of Crows trilogie nog leuker dan Shadow and Bones (op de foto zie je deel 2 van de Six of Crows reeks). Oh, en de twee boeken over Nikolai (King of Scars en Rule of Wolves) heb ik ook verslonden. Jup, A+. Als je het ook leuk vindt dan heb je geluk, want er zijn dus al acht hele dikke delen voor je te lezen…

Dit boek, Victor van Judith Fanto, kreeg ik getipt van een collega en met die tip was ik blij, want ik vond het inderdaad een mooi boek (met een prachtige omslag).

In Juli gingen we een weekendje naar mijn familie in Zeeland. Het was zolang geleden dat ik ze allemaal gezien had. Heel fijn om weer bij ze te zijn. We hadden ook prachtig weer!

We aten heel veel ijsjes, gingen naar het strand, lazen boeken en waren echt even helemaal weg. Het waren maar drie dagen, maar het voelde het als een week. Heerlijk.

Ik nam ook mijn camera weer eens mee. Heel blij dat ik dat gedaan heb, want ik word ook heel blij als ik ze nu terugzie (vooral de foto’s van mijn opa en oma).

Na het weekendje bij m’n opa en oma moest ik nog een week werken en begin augustus had ik twee weken vrij. Mijn vakantie begon met de tweede vaccinatie (plus een val van de trap). Echt ziek ben ik er niet van geweest, maar ik lag wel een beetje in de kreukels en was vooral heel moe.

Hoewel we echt leuke dingen hebben gedaan in die twee weken, vond ik het super lastig om echt een vakantiegevoel te hebben. Ik voelde heel erg de druk om HET LEUK TE HEBBEN, want ja, ik had MAAR TWEE WEKEN VRIJ, dus dan moet het NU GEBEUREN. Herkent iemand dat? Ik wist wel dat ik het deed, maar kon het alsnog moeilijk loslaten.

Omdat we allebei nog maar net de tweede vaccinatie hadden gekregen besloten we om niet weg te gaan. Het leek me totaal niet fijn om dan voor de vakantie te moeten testen en ook voordat je terug mag reizen. We bleven dus in Nederland en logeerden een weekje in Julianadorp aan Zee in het huis van mijn schoonouders (die zelf in Drenthe zaten).

De eerste avond hadden we zoiets van ‘heeft dit nou echt nut?’, maar de volgende ochtend ontbeten we in de tuin en daar kwam dan toch een beetje dat vakantiegevoel.

We maakten lange wandelingen, aten ijsjes, pakten terrasjes en lazen weer een heleboel boeken. Niet verkeerd.

Proost!

Ook gingen we op bezoek bij vrienden in het Oosten van het land, die daar op een huis aan het passen waren. We kregen er heerlijk te eten (nu ik de foto zie heb ik direct weer honger).

Ook aten we wafels bij mijn moeder. Zo lekker. Ik heb een paar jaar geleden een wafelijzer gekregen voor mijn verjaardag en het is nog steeds één van mijn meest gebruikte cadeaus ooit.

De muziek die ik veruit het meest gedraaid heb de afgelopen maanden is het nieuwe album van Orla Gartland. LOVE IT. Ik kan echt niet kiezen welk nummer ik het ‘t fijnst vind, maar deze komt zeker in aanmerking:

De afgelopen maanden heb ik vooral veel gewerkt. Heb het er erg naar mijn zin. Hier zit ik in mijn pauze even op het dakterras.

Vorige week ben ik ook begonnen met de Basisopleiding Bibliotheken. Iedere week krijgen we één dag les, tot en met december. Van onze leidinggevenden kregen we allemaal een succespakketje toegestuurd. Vond het echt een leuke verrassing. Het is leuk om te merken dat je gewaardeerd wordt.

Best een leuk uitzicht!

Een dag in de week werk ik tot 20.15 en dan eet ik dus op mijn werk. Ik at mijn nieuwe favoriete salade (krulsla, rode druiven, gekookt eitje, gefrituurde mais en een honing-mosterd dressing) en een soepje. Laat werken is totaal geen straf als je iets lekkers hebt om maar uit te kijken.

Vorig weekend ging ik op een vrijgezellenuitje van een vriendin. We huurden elektrische scooters, wat echt super tof was om een keertje te doen! Deze foto stuurde ik naar mijn vriend.

Afgelopen dinsdag was het opeens zulk lekker weer. Heel de dag zag ik op mijn werk de mensen binnenkomen in korte broek en mensen langslopen met ijsjes. Ik was vastbesloten om ook nog even van het mooie weer te gaan genieten. Rond kwart voor vijf, toen ik bijna naar huis mocht, appte ik mijn vriend om te vragen of hij het ook een goed idee vond om pizza te bestellen en die op het strand op te gaan eten. Ik vond het een erg goed idee van mezelf. Instant vakantie gevoel!

Nu is het bijna herfst (ik hou van de herfst!) en heb ik moeite te geloven dat de zomer er weer op zit. Ik weet dat het lijkt alsof ik heel veel leuke dingen gedaan heb (is ook wel zo), maar toch was het échte vakantiegevoel ver te zoeken. Gisteren hebben we daarom spontaan een huisje geboekt in Zweden voor de herfstvakantie. We zijn ingeënt, we mogen weer door Denemarken en Duitsland reizen en het is een afgelegen huisje, dus we vonden dat het wel mocht. Heb echt zoveel zin om m’n out-of-office aan te zetten en even helemaal weg te zijn (en een stapel boeken mee te nemen, plus mijn camera). Daar ben ik stiekem wel aan toe.

Ok, dit was het weer. Vond het echt fijn om wat van me af te schrijven. Ik moet nu nog even wat huiswerk maken voor de cursus, een mailtje versturen en dan gaan we vanavond naar een bruiloft. Best een volle zondag. Gelukkig zijn het best fijne dingen.

Hoe gaat het met jullie?

Liefs!