Hoi lieve lezers! Bedankt voor al jullie hartjes op mijn vorige post. Ik dacht even dat ik allemaal gekke dingen had geschreven, maar toen zag ik dat er heel wat op het hartje gedrukt was onderaan de post. Ik ga er dan vanuit dat veel van jullie er herkenning in vonden. Fijn!

Inmiddels zijn we terug uit Zweden (de eerste werkweek zit er alweer op). En ja, zoals altijd had ik natuurlijk een stapel boeken meegenomen. Dus het leek me leuk om even te delen wat ik gelezen heb.

Als ik op vakantie ga dan lees ik het liefst fictie. Niet te zwaar graag, want we zijn er om te ontspannen. Als het dus een boek is waardoor je wel wordt geraakt, maar waarbij je niet teveel hoeft na te denken: that’s the sweet spot. Denk bijvoorbeeld aan Beach Read van Emily Henry. Deze keer had ik een boek meegenomen wat me er wel een beetje aan deed denken: The Road Trip van Beth O’Leary.

“Addie and her sister are about to embark on an epic road trip to a friend’s wedding in the north of Scotland. The playlist is all planned and the snacks are packed. But, not long after setting off, a car slams into the back of theirs. The driver is none other than Addie’s ex, Dylan, who she’s avoided since their traumatic break-up two years earlier.”

The Road Trip is fijn geschreven, grappig én romantisch. Ik kreeg ook spontaan zin om naar de Franse zon te gaan. Mocht je dus nog iets luchtigs zoeken dan kan ik je deze zeker aanraden. Ik kocht ‘m voor mijn verjaardag, maar ik zag dat we ‘m inmiddels ook in de bibliotheek hebben, dus… Mocht je nog een excuus zoeken om eindelijk een bibliotheekabonnement aan te schaffen: DOEN! (en leen dan ook gelijk even Mary van Anne Eekhout).

Ook las ik Pandora van Susan Stokes – Chapman. Dit boek bleek heel anders te zijn dan ik had verwacht, want ik was er op de een of andere manier van overtuigd dat het een hervertelling zou zijn van de mythe van Pandora. Het boek (de vormgeving) leek namelijk echt enorm op Ariadne, van Jennifer Saint. Niet dus! Evengoed vond ik het wel een fijn boek. Niet er per se een enorme aanrader, maar evengoed vermakelijk en leuk voor tussendoor.

“London, 1799. Dora Blake is an aspiring jewellery artist who lives with her uncle in what used to be her parents’ famed shop of antiquities. When a mysterious Greek vase is delivered, Dora is intrigued by her uncle’s suspicious behaviour and enlists the help of Edward Lawrence, a young antiquarian scholar. Edward sees the ancient vase as key to unlocking his academic future. Dora sees it as a chance to restore the shop to its former glory, and to escape her nefarious uncle.”

Voor mijn verjaardag kreeg ik de laatste twee delen van de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen: Jeugd en Afhankelijkheid. Deze boeken zijn bril-jant. Ik vind het altijd zo knap als iemand een hele duidelijk en eigen vertelstem heeft. Die heeft Tove Ditlevsen. Ik heb meerdere keren stukjes herlezen en/ of hardop voorgelezen omdat ik ze zo goed (of gevat) vond. Mijn tip is om de eerste paar bladzijden te lezen en dan ontdek je direct of het iets voor jou is.

Deze keer nam ik ook een non-fictie boek mee: Je kan het (doen!) van internetvriendinnetje Lianne. En ook deze kwam door de vakantietest!

Dat het boek van Lianne goed geschreven zou zijn en daadwerkelijk bruikbare tips zou bevatten, daar was ik al van overtuigd voordat ik het kocht. Wat ik me wel afvroeg was of het boek ook handig zou zijn als je niet zozeer een project hebt wat je aan het uitstellen bent. Op dit moment ben ik namelijk best tevreden met alles wat ik te doen heb en ik loop ook niet echt met een idee rond waar ik maar niet aan durf te beginnen. Dat maakte echter helemaal niets uit! Zoek je nog een inspirerend non-fictie boek voor op je strandmatje, waarin je lief wordt toegesproken en waardoor je helemaal zin hebt om na je vakantie weer aan de slag te gaan, dan moet je deze meenemen! (Ik heb het ook getipt bij degene die hier (deels) over de collectie gaat en het boek is inmiddels aangeschaft, dus mocht je in Noord Holland wonen, dan kun je het binnenkort als het goed is reserveren.)

Hebben jullie nog iets fijns gelezen de afgelopen weken? ik ben nu (onder andere) bezig in On Earth We’re Briefly Gorgeous van Ocean Vuong en poeh, dat is echt een prachtig, maar ook pittig boek, dus af en toe moet ik het even wegleggen.

Liefs,
Ash