Hey daar! Ik ben Ashley: historica, fotografe, feministe, boekenverslindster en nog heel veel meer. Ik woon samen met mijn vriend in het noorden van Nederland en ben o.a. werkzaam als fotograaf. Ik vind het vooral leuk om dingen te maken en vast te leggen. Dit dagboek is het resultaat!

Wil je met mij in contact komen, dan kan dat via info @ ashleylynn.nl of door het achterlaten van een berichtje hieronder, onder mijn dagboekstukjes, of op mijn instagram-account.

Veel gestelde vragen

Welke camera gebruik ik?
Een Canon 600D, met (meestal) een 50 mm F/1.8 of 35mm F/1.4. En mijn instagramfoto’s zijn 9 van de 10 keer gemaakt met mijn iPhone 7.

Is Ashley Lynn mijn echte naam?
Ja, maar Lynn is mijn tweede naam, dus in het dagelijks leven noemt iedereen mij gewoon Ashley (of eigenlijk vaker Ash).

Wat voor haarverf gebruik ik voor mijn haar?
Haha, ja je gelooft het vast niet, maar deze vraag krijg ik erg vaak via de mail. Op dit moment verf ik mijn haar al een paar jaar niet meer, dus helaas kan ik daar geen tips voor geven. Ik zou zelf zeggen dat ik donkerblond haar heb, mocht je daar iets aan hebben.

Mocht je nog een andere vraag hebben, schroom dan niet om een berichtje achter te laten of om mij een persoonlijk bericht te sturen via de mail

8 Comments

 1. Lieke Polak

  Hi Ashley!

  Ten eerste; ik ben grote fan van je blog! Ik ben een stille volger – ik ben een drama met reacties plaatsen – , maar geniet van al je posts!

  Ik schrijf deze mail met een vraag; hoe/waar heb je jouw site ontworpen? Alles ziet er onwijs chique, overzichtelijk en gewoon heel gaaf uit. Ik vind vooral de ‘handschriften’ en de header heel erg mooi. Heb je dit allemaal zelf met HTML gedaan of is er een site/persoon die geholpen heeft?

  Ik ben heel erg benieuwd en alle tips zijn welkom! ;-)
  Groetjes, Lieke Polak

  Reply
  • Ashley

   Hoi Lieke! Dankjewel voor het compliment, leuk dat je een berichtje achter laat! :) Wat betreft je vraag: ik heb m’n website zelf vormgegeven, de header en sidebarkopjes zijn mijn eigen handschrift! Leuk om te lezen dat je ze mooi vindt :) Mijn website draait op wordpress en ik gebruik een bestaand thema waarvan ik met name de css heb aangepast. Ik zie dat jouw website op blogspot draait, daar zijn ook een heleboel mooie thema’s voor te vinden! Ehmm, ik zit te denken wat ik nou verder nog als tip zou kunnen geven… Eigenlijk zit mijn eigen website erg makkelijk in elkaar. De layout die ik voor annemerel(.com) maakte is wat ingewikkelder. Je zou altijd eens wat html of css tutorials op kunnen zoeken, dat is altijd handig :) Als je verder nog vragen hebt, voel je dan vrij die te stellen via de reacties of stuur me een e-mailtje. Succes alvast! xx

   Reply
 2. Claire

  @Ashley: Gebruik je voor die (superleuke!) handgeschreven dingen een digipen?

  Reply
  • Ashley

   Thanks! Ja klopt! Of ja, zo’n bamboo tablet geval (heb ‘m in bruikleen van een vriend, moet er binnenkort maar eens zelf een kopen denk ik, haha)

   Reply
 3. Rosanne

  @Ashley:

  Hoi Ashley! Je schrijft dat je je website via wordpress maakt, met een bestaand thema en dat je css hebt aangepast. Is dit gratis of moet je het dan upgraden naar een betaalde versie? Ik heb namelijk sinds kort een eigen blog maar ik ben over een aantal dingen ontevreden, waarvan het lijkt alsof ik het niet aan kan passen. Ik hoor het graag van je! X Rosanne

  Reply
  • Ashley

   Hoi Rosanne! Ik hoop dat je mijn antwoord op deze manier te lezen krijgt. Aan je websiteadres te zien is jouw blog gehost op de gratis versie van wordpress, op hun domein. Dat betekent dat je inderdaad wat minder opties hebt met betrekking tot het veranderen van je layout. Ik weet echter niet precies hoe veel je wel of niet kunt veranderen bij de gratis versie, misschien kun je dat eens googlen (er zijn namelijk ontzettend veel goede websites met tips over wordpress layouts enzo). Ik heb het programma wordpress gedownload en geïnstalleerd op mijn eigen domein. WordPress is dan nog steeds gratis, maar een domein moet je kopen. Op die manier heb je inderdaad wat meer opties (en kun je ook meer thema’s installeren dan op de gratis versie volgens mij). Mocht je nog vragen hebben, dan mag je me ook altijd een mailtje sturen! Veel succes! :) x

   Reply
 4. Rosanne

  @Ashley: Hoi Ashley! Dankjewel voor je antwoord! X Rosanne

  Reply
  • Ashley

   Graag gedaan! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad :)

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *